Onderhoud zonwering

Of je nu kiest voor een terrasoverkapping, zonnewering of glazen wand, duurzaamheid en onderhoud gaan altijd hand in hand.
In dit nieuwsbericht gaan we wat dieper in op het onderhoud van je zonnewering.
Het onderhoud van de armatuur is afhankelijk van de omgeving van je zonnewering. Gaat het om een zonnewering in een woonzone dan volstaat 1 à 2 keer reinigen per jaar. Als je in een industriële omgeving woont, mag je uitgaan van 3 reinigingsbeurten per jaar. Aan de kust of in een sterk vervuilde regio kan het aantal beurten verder oplopen.

Onze doeken zijn rotvrij en speciaal behandeld tegen bevuiling. Je maakt het doek eerst stofvrij met een halfzachte borstel om het daarna schoon te maken met zuiver water. Gebruik geen hogedrukreiniger of detergenten! Dit zou het polyester kunnen beschadigen.

Voor het verwijderen van vlekken zoals vet, werk je best met een propere doek en wat oplosmiddel.

Eén regel is dus duidelijk: gebruik nooit detergenten of andere chemische producten!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email